Poľskí skauti rok čo rok organizujú charitatívny hokejový turnaj. Na štvrtý, ktorý sa konal posledný februárový víkend, sme boli pozvaní aj my, skauti z 10. zboru z Trstenej. My sme prizvali aj našich skautských bratov a sestry z Dolného Kubína, Ružomberka a Terchovej. Tento rok bolo cieľom turnaja pomôcť Marzene Sadelskiej, ktorá minulý rok utrpela pri autonehode rozsiahle neurologické poškodenia a neustále rehabilitácie si nemôže dovoliť. Nemohli sme odmietnuť.

Odhodlaní a nadšení, dokázali sme vytvoriť dva tímy a podpornú skupinu fanúšikov. Po napínavých a mrazivých zápasoch, ktoré trvali dve poobedia sa náš tím TRUS (Trstená + Ružomberok) umiestnil na krásnom 1. mieste a Dolný TRUS (Dolný Kubín + Trstená + Ružomberok a dosadená Terchová) na 5., pričom družstiev bolo osem. Sobota bola spestrená kúpaním sa v neďalekých termálnych kúpaliskách a večerným programom, pri ktorom sme sa viac zblížili s poľskými skautmi.

Pokladáme to za skvelý úspech a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu. Veríme, že budúci rok si naše víťazstvá obhájime znova. Rovnako bola naša účasť na tomto hokejovom turnaji zahájením našej cezhraničnej spolupráce so skautmi z Noweho Targu, z ktorej sa veľmi tešíme.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *